Historie

FermCare is exclusieve partner voor Dr.FERM concepten en producten in heel Europa. De samenwerking met Dr.FERM gaat al meer dan 25 jaar terug, waarbij de afgelopen 15 jaar specifiek gericht waren op fermentatie. Deze langdurige relatie is gebaseerd op wederzijds respect, bewezen vakmanschap en een gedeelde passie voor fermentatie en innovatie.

Promotie onderzoek Ronald

Ronald Scholten, Ph.D., alias Dr.FERM, voerde tussen 1997 en 2001 een baanbrekend promotieonderzoek uit naar "Fermentatie van brijvoer voor biggen". Dit onderzoek, in samenwerking met Praktijkonderzoek Varkenshouderij en de Universiteit Wageningen, toonde aan dat gefermenteerde grondstoffen leidde tot een betere darmgezondheid en voerconversie bij gespeende biggen. Dit wekte de interesse van de Van Asten Group, die de daaropvolgende jaren alleen maar toenam.

Van Asten Group

In 2008 startte de Van Asten Group met grootschalige fermentatie van grondstoffen in Oost-Duitsland. Hoewel "alle begin moeilijk is", werd er met vastberadenheid gewerkt aan een betrouwbaar fermentatieproces. In 2010 begon het gezamenlijke R&D-project tussen Van Asten Group, WEDA Holland, Nutreco-Hendrix Voeders (later overgenomen door ForFarmers) en Dr.FERM. Dit resulteerde in een dusdanig goed werkend fermentatieconcept dat de Van Asten Group de afgelopen jaren vrijwel al hun locaties van een fermentatie-unit heeft voorzien. Ook andere bedrijven zagen dat het fermentatieconcept functioneert, grote voordelen oplevert en investeerden ook. 

Samenwerking

FermCare en Dr.FERM werken nauw samen om te voldoen aan de groeiende vraag naar praktische concepten voor het toepassen van fermentatietechnologie in de productie van dierlijk eiwit. Onze focus ligt op het bieden van innovatieve oplossingen die onze klanten een duidelijk (financieel) voordeel opleveren: "voor de boer door de boer". FermCare - Passion for Fermentation !